eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem is olyan fontos az előjáték?

A férfiak fölöslegesen törik magukat az ágyban szeretkezés előtt - legalábbis ezt állítják skót és cseh kutatók, akiknek vizsgálatából kiderült, hogy az előjáték nem is olyan fontos a nők számára.

Nem a bevezető, hanem maga a főesemény a fontos - mondják kutatók, akik szerint a szeretkezés előtti előjátékot egész egyszerűen túlértékelik az emberek. Kutatásuk eredménye ugyanis teljesen ellentétes a hagyományos hálószobai etikettel, amely "parancsba adja" a férfiaknak, hogy lassítsanak az ágyban.

A Nyugat-skóciai Egyetem és a prágai Károly Egyetem kutatói 2300 nőt kérdeztek ki szexuális életükről. Főképp arra voltak kíváncsiak, hogy milyen az időmegoszlás az előjáték és a szeretkezés között, és milyen gyakran jutnak el a csúcsra.

A vizsgálat eredményeiből kiderült, hogy az előjáték átlagosan 15,4, míg a szeretkezés 16,2 percig tart. Egyéb adatok megvizsgálásából pedig azt a következtetést szűrték le a szakemberek, hogy az előjáték csak kis mértékben járult hozzá a nők örömérzetéhez.

"A legtöbb szexterapeuta és orvos tanácsaival szemben az előjáték helyett inkább a nemi aktus minőségének fejlesztésére kellene több figyelmet fordítani" - összegzik álláspontjukat a kutatók a Journal of Sexual Medicine című szaklapban megjelent tanulmányukban. Hozzátették: ez az európai eredmény még mindig jobb, mint a tengerentúli, ahol korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy a párok átlagosan 7 perc alatt végeznek az ágyban.

A kutatással némiképp ellentmond Pam Spurr kapcsolatszakértő nyilatkozata, aki a Daily Mail brit napilapnak elmondta: a tanácsát kérő nők többsége kiemeli az előjáték fontosságát. "Túl sok nő panaszkodik nekem, hogy nem érdekli a szex, mert nem kap semmilyen előjátékot. Ha van rá idő, akkor én mindig javaslom a szeretkezés előtti bevezetőt" - mondta a szakember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×