eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Magas sarkú cipő - hathónapos babáknak

Jókedvet, vidámságot és bűbájt ígér az az amerikai gyártó, amely néhány hónapos babák számára készített magas sarkú cipőket dobott a piacra. Nem minden anya lelkesedik az új termékért.

Az angliai Bexley-ben élő Julia Taylornak annyira megtetszett Amerikában egy gyártó terméke, hogy behozta a szigetországba, és saját honlapján kezdte árusítani. A szóban forgó termék egy gyerekcipő, de nem akármilyen: legfeljebb hathónapos babák számára megalkotott magas sarkú lábbeli.

A cipőket pink és fekete színben lehet kapni 20 fontért, vagyis nagyjából 6200 forintért, de a divatőrült anyukák leopárd- és zebramintás bébi magas sarkú cipő közül is választhatnak csemetéjüknek.

A nő, aki egy 14 hónapos gyereket nevel, nagyon amerikainak tartja a terméket, amelynek egyes darabjait egy babashow-n ki is állította Londonban. Bevallása szerint a szülők reakciója vegyes volt.

"Sokan negatívan álltak a dologhoz, és azt mondták, hogy a cipő veszélyes. De sokan megváltoztatták véleményüket, amikor látták, hogy a cipő sarka puha és a lábbeli teljesen kényelmes a babák számára" - mondta a nő, aki hozzátette: ez olyan, mint amikor a szülők kilyukasztatják gyermekük fülét, ami ráadásul fájdalmas is lehet.

Szakértők azonban másként vélekednek. Egy brit jótékonysági gyerekszervezet munkatársa szerint a cipők nevetségesek. "A magas sarkú cipők szexik, és nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek tervezték. Undorító, hogy piacra dobták ezeket" - véli Michelle Elliot, aki szerint a szülőknek engedniük kell, hogy a gyerekük gyerek legyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×