eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A testén kívül nő a kisfiú szíve - képpel

Ritka rendellenességgel született egy kínai kisfiú: a szíve a gyomra fölött van, és csupán a vékony bőr borítja, így kívülről is szemmel lehet követni minden egyes dobbanást.

Egyelőre nem tudnak mit kezdeni a kínai orvosok a négyéves Csang Vej-jüannal, akinek a szíve a gyomra fölött nőtt, és kidudorodik a hasából.

Az északkelet kínai Pancsing faluban élő gyereket a sengcsingi orvosegyetem klinikájára szállították, az orvosok egyelőre mérlegelik, mit lehetne tenni a meggyógyítása érdekében.

Még nem tudják, hogy egyáltalán végre lehet-e hajtani rajta korrekciós műtétet, amellyel a szívét "helyreraknák" - mondta a kórház szóvivője, aki hozzátette: a klinika orvosai megtesznek minden tőlük telhetőt a kisfiú érdekében.

A szülők egyelőre úgy óvják a gyermeküket, ahogy tudják: minél több pulóvert adnak rá, hogy védjék a szívét, és nem engedik, hogy más gyerekekkel játsszon, nehogy valami végzetes baleset történjen.

Édesapja, Csang Hszian-csen guberálásból tartja el a családot, s mint mondja, bűntudata van, hogy nem vitte a gyereket már korábban orvoshoz - de ezt egyszerűen nem engedhették meg maguknak. Kínában ugyanis - főleg a falvakban - kemény pénzeket kell fizetni az egészségügyi ellátásért.

A kisfiú az apja szerint soha nem sír, pedig állandó fájdalmai vannak. "Ettől csak még inkább bűnösnek érzem magam" - tette hozzá a férfi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×