eur:
389.68
usd:
361.89
bux:
68428.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A "babyboom" generáció élvezi a szexet, és nem akar házasodni

Azok, akik a "babyboom" idején született Észak-Amerikában, jobban élvezik a szexet, szexuális kapcsolataikba szívesen bevonnak egy harmadik személyt, és nem igazán akarnak megházasodni - derül ki egy friss felmérésből.

A "babyboom" generáció tagjainak 46 százaléka jobban élvezi a szexet most, mint húszas-harmincas éveiben - derül ki abból a felmérésből, amelynek során ezer, 1946 és 1964 között született felnőttet kérdeztek meg.

Úgy tűnik, ez a generáció most élvezi leginkább az életet - mondja Marina Glogovac, egy társkereső honlap vezetője, aki irányította a munkát. Hozzátette: ezek az emberek nem ülnek összeroskadva otthon, azt mondogatva, hogy szükségük van valakire, hanem inkább érdekes emberekkel találkoznak.

Az Amerikai Nyugdíjasok Szövetségének adatai szerint Észak-Amerikában 85 millió olyan ember él, akik a "gyerekrobbanáskor" születettek, és ők adják a lakosság 28 százalékát. Becslések szerint 30 százalékuk egyedülálló.

A társkereső honlap felmérése szerint a szóban forgó generáció szingli tagjainak 34 százaléka már az első randi után szexuális kapcsolatot létesít partnerével, míg az "X generáció" - vagyis az 1965 és 1982 között születettek - tagjainak csak a 17 százaléka hajlandó erre.

Ráadásul a szexuálisan aktív "bummerek" 25 százaléka teljesen nyitott arra, hogy a hancúrozásba egy harmadik személyt is bevegyen.

Ez az a generáció, amelyik a feminizmussal és a hatvanas évek liberális gondolkodásával nőtt fel - magyarázza az eredményt a társkereső honlap vezetője. Az Amerikában és Kanadában készült internetes kutatás arra is fényt derít, hogy a megkérdezettek mindössze 10 százaléka akar megházasodni - viszont a 30 és 39 év közöttiek 60 százaléka szeretné oltár elé vezetni partnerét..

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Bár az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat kevesebb mint egy perc alatt kitölthető, ezt elmulasztva mégis évente több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek. A jó hír az, hogy egyre többen figyelnek oda és egyre kevesebb pénzt hagynak így veszendőbe menni, viszont az átlagos pénztártag továbbra is nagyon messze van attól, hogy teljes egészében ki tudja használni az szja-visszatérítési plafont - közölte az ÖPOSZ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×