eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sokkoló kép: biciklisták közé hajtott a részeg autós

Egy biciklista meghalt, tíz pedig megsérült, amikor tegnap egy autó rontott a kerékpározók közé egy mexikói versenyen.

A megrémült sportolókat a levegőbe dobta a közéjük hajtó kocsi egy kerékpárversenyen a mexikói-amerikai határ közelében. A 28 éves vezető feltehetőleg részeg volt, és elaludt a volánnál, emiatt történt a tragédia.

A balesetet egy városi hivatalnok örökítette meg fényképezőgépével. A képen jól látszik az a pillanat, amikor a kocsi a biciklisták közé hajt, és rongybabaként dobja a levegőbe a sportolókat és kerékpárjaikat.

A mexikói rendőrség az amerikai állampolgárságú Juan Campost emberöléssel vádolja, miután az egyik 37 éves biciklista belehalt sérüléseibe.

A hatóságok szerint a beleset a rajt után 15 perccel történt a 34 kilométeres távú versenyen hétfőn. 2005 júliusában hasonló tragédia történt Németországban, ahol az ausztrál női kerékpár-válogatott tartott edzést. Egyikük életét veszetett, miután egy elszabadult autó 100 kilométer per órás sebességgel rohant a sportolók közé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×