eur:
388.99
usd:
360.75
bux:
68781.53
2024. május 7. kedd Gizella

Hol folyik a világ legízletesebb csapvize?

Kaliforniában és Kanadában folyik a világ legfinomabb csapvize, legalábbis ezt állapította meg a zsűri azon a nemzetközi vízfesztiválon, amelyet az Egyesült Államokban rendeztek meg.

A kóstolóval egybekötött 18. Berkeley Springs-i (Nyugat-Virginia) vízversenyen több mint 120 vízféleség versenyzett több kategóriában az elsőségért. Akárcsak egy elsőrendű borversenyen, a vízféleségek palackokban sorakoztak az azokat tesztelő "hivatásos" vízszakértők előtt.

Túlzás azt állítani, hogy a győztesek abszolút világelsők, hiszen "csak" az Egyesült Államok 19 államából, továbbá 9 külföldi országból - egyebek között Új-Zélandról, Romániából, Macedóniából és a Fülöp-szigetekről - érkeztek a versenyre vízminták, amelyeket tisztaságuk, továbbá ízük, illatuk és utóízük alapján mértek össze.

A legjobb ízű csapvíz kategóriájában holtversenyben első helyen végzett a kaliforniai Los Angeles, illetve a kanadai Brit Kolumbiában található Clearbrook város csapvize. Az esemény egyik rendezője elmondta, hogy a Los Angeles-i víz nem először nyer, a helyi szolgáltató mindig kiemelkedő minőségű ivóvizet nyújt.

Az ezüstérmet is megosztva nyerte két termék, méghozzá ugyanazokból a térségekből: a kaliforniai Desert Hot Springs, valamint Montrose vize Brit Kolumbiában.

A harmadik, negyedik és ötödik helyezett amerikai lett: a Vermont állambeli Rutland, a missouri Independence, valamint az ohiói Montpelier vize. Ugyancsak érmeket osztottak a több száz érdeklődőt vonzó hét végi eseményen egyebek mellett a szénsavas és szénsavmentes palackozott vizek, valamint a tisztított vizek kategóriájában.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×