eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

A legnagyobb olasz szent egy csaló?

Csalással vádolja Itália egyik legkedveltebb szentjét a legújabb könyvében egy olasz történész. Eszerint Pio atya stigmáit nem más, mint karbolsav okozta.

Egy történész, Sergio Luzzatto a Vatikán archívumában kutatta át a dokumentumokat Pio atya vagy más néven Padre Pio csodákban gazdag életével kapcsolatban. Ezek között előkerült egy bizonyíték arra, hogy egy gyógyszerész karbolsavat adott az ifjú atyának 1919-ben.

Maria de Vito leírta, hogy hatalmas tisztelője volt az atyának, akivel először 1919. július 31-én találkozott, majd egy hónapon át sűrűn látták egymást, hiszen mindketten ugyanabban a dél-olaszországi városban, San Giovanni Rotondóban időztek.

A nő elárulta, hogy az atya teljes titokban magához kérette, hogy egy szívességet kérjen tőle, amiről senkinek nem volt szabad beszélnie. Adott a nőnek egy üres üveget, és arra kérte, hogy hozzon neki Foggiából négy gramm tiszta karbolsavat.

Pio atya azt mondta: a betegsége kezelésénél használt fecskendők fertőtlenítéséhez van szüksége a savra.

Több ember imádkozik hozzá, mint Jézushoz

Az atya, aki Francesco Forgione névvel született, 1968-ban halt meg és 2002-ben avatták szentté. A legfrissebb kutatások szerint Olaszországban több ember imádkozik hozzá, mint Jézushoz vagy Szűz Máriához.

Sokan azonnal támadni kezdték a történészt, mondván: Luzzatto egy csaló, akinek csak az a célja, hogy aláássa a katolikusok hitét.

A rendelkezésre álló dokumentumok szerint Pio atyán 1918 szeptemberében jelentek meg Krisztus sebei, kezein azonban az egyre növekvő, szúró fájdalom már augusztus elején jelentkezett. Szeptember 20-ától kezein, lábain és jobb oldalán a stigmák erősen véreztek, de a vér sosem alvadt meg, ugyanakkor egyes leírások szerint a vér kellemes jázminillatot árasztott.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×