eur:
388.54
usd:
360.78
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Nem vállaljuk a felelősséget az újabb halálesetekért"

Kitiltották a buldogokat a JAL japán légitársaság gépeiről. A döntésnek az állatok védelme az oka: több kutya ugyanis elpusztult a tranzitban.

Első alkalommal tiltott ki légitársaság egy meghatározott állatfajtát a járatairól. A JAL ezen túl sem hazai, sem nemzetközi járataira nem enged fel buldogokat.

A tilalom azonban csak a nyári hónapokra vonatkozik, a buldogok ugyanis nagyon nehezen viselik a hőséget - ez pedig több esetben is végzetesnek bizonyult. Lapított orruk miatt nem tudják lehűteni magukat úgy, mint más kutyák.

A gépeknek ugyan a szállítórészében is ellenőrzött a hőmérséklet és a páratartalom - repülés közben tehát nem érheti baj a buldogokat. A berakodásra azonban gyakran kellett várniuk a tűző napon, a betonon, illetve a raktárban, ahol viszont nincs légkondicionálás.

A másik japán légitársaság, az ANA már korábban hozott egy hasonló döntést - ők azonban csak a nemzetközi járatokról tiltották ki a buldogokat.

A döntés súlyos csapás a japán állatbarátok számára. A szigetországban a gazdik híresen nagyvonalúak házi kedvenceikkel, és a JAL belföldi járatain évente 60 ezer háziállat utazik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×