eur:
394.83
usd:
358.49
bux:
72104.51
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Hiába fizetett a hibázó sofőr, vádat emeltek ellene

Egy teherautósofőr túlzottan lassúnak találta az előtte haladó autóst Egerben.

A közlekedés során egyre gyakrabban tapasztalható agresszivitásnak súlyos büntetőjogi következménye lehet. Erre példa az a bűnügy, melyben az Egri Járási Ügyészség nemrégiben emelt vádat egy 35 éves férfi ellen garázdaság és testi sértés vétsége miatt – tudatta a heol.hu-val Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádlott 2023 nyarán a déli órákban teherautóval közlekedett Egerben, a Kertész úton az uszoda előtti körforgalom felől a Hadnagy út irányába. Előtte autózott személygépkocsijával a vele egykorú sértett, akinek haladását a terhelt túlzottan lassúnak találta. Ezért – a padkára kényszerítve egy szembejövő autóst – a Hadnagy úti körforgalom előtt megelőzte őt, majd keresztbe állt az úton, kiugrott a teherkocsiból és szitkozódva hátrament. A sértett a járművében maradt, de így sem úszta meg a támadást, mivel a felindult vádlott az autó lehúzott ablakán keresztül ököllel többször fejen ütötte, miközben kiabált vele.

A vétlen embernek a bántalmazás következtében két foga is megsérült. A vádlott később ezért kártérítést fizetett neki – olvasható.

Ez enyhítő körülménynek számít, de önmagában nem mentesíthette az agresszív elkövetőt tettének következményei alól. Az ügyészség ezért az ügyben 60 nap elzárás büntetés kiszabására tett mértékes indítványt.

Címlapról ajánljuk
Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

A hónapok óta tartó költségvetési vita súlyos károkat okoz a hárompárti német kormánykoalíció tekintélyének. Miközben a szociáldemokrata Olaf Scholz kancellárnak egyelőre hatalmi szóval sem sikerült megbékítenie a szigorú takarékossághoz ragaszkodó, a szabad demokrata pénzügyminiszter vezette FDP-t, és a "bőkezűbb" Zöldek Pártját, a két kisebbik koalíciós szövetséges között újabb viszály érlelődik. A tét a belvárosi autózás engedélyezése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×