eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Verona, 2017. január 21.Olasz tűzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)
Nyitókép: MTI/EPA/Vigili Del Fuoco

Elítélték a kegyeletsértő netes zaklatót

Másodfokon jogerősen elítélte a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit a Fővárosi Törvényszék.

A törvényszék közleményében azt írta: a bíróság a szerdai ítéletével helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és 1 év 6 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki az általa utált gimnáziumba járó gyerekek hozzátartozóit álprofilokon keresztül rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon, rasszista üzenetekkel háborgatta és fenyegette az interneten.

Az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság döntésével szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, a másodfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletének teljeskörű felülvizsgálatánál arra a következtetésre jutott, hogy a kerületi bíróság a bizonyítást a büntetőeljárás szabályainak megfelelően folytatta le, valamennyi szükséges bizonyítékot beszerzett.

Megállapította, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítékok értékelésénél logikai hibát nem vétett, érdemben megalapozott tényállást állapított meg, a bűnösségre következtetés okszerűen történt és a bűncselekmény minősítése törvényes. A büntetés tettarányos és méltányos volt - közölte a bíróság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×