INFORÁDIÓ 
2019. december 6. péntek
Miklós

veronai buszbaleset

2019.03.01. 06:17

Rengeteg következménye lett a veronai buszbalesetnek

A két évvel ezelőtti veronai tragédia után szigorítottak a buszos osztálykirándulások szervezését és lebonyolítását rögzítő jogszabályokon. Ez megnehezítette az utazásszervező pedagógusok, az utaztató cégek, valamint a sofőrök dolgát is, ugyanakkor növelte az utazók biztonságát.
2019.02.12. 06:02

Vasszigorral ellenőrzik a kirándulóbuszokat Magyarországon

Kirándulóbuszokat ellenőriz február 18-tól a Pest Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága. Pest megye kormánymegbízottja, Tarnai Richárd az InfoRádiónak elmondta, a buszok közlekedésbiztonsági megfelelőségét, valamint a gépjárművezetők vezetési és pihenőidejére vonatkozó előírások betartását vizsgálják.
2019.01.03. 07:57

Fordulat a veronai buszbaleset ügyében

Már a magyar nyomozásnak is van gyanúsítottja, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával hallgattak ki egy személyt.
2018.07.23. 14:49

Szakértői kérdés lesz a döntő a veronai busztragédia ügyében

Szakértői kérdés, hogy van-e okozati összefüggés a foglalkozási szabályszegés és a bűncselekmény eredménye között – mondta az InfoRádió által megkérdezett közlekedési és biztosítási szakjogász azután, hogy az Országgyűlés módosította a büntető törvénykönyvet a veronai buszbalesettel összefüggésben. Borbély Zoltán arról is beszélt, hogy a magyar és az olasz hatóságok is nyomozást folytatnak a busztragédia ügyében.
2018.07.16. 14:40

Törvénymódosítás lehet a veronai busztragédia után

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását célozza az a hétfőn benyújtott törvényjavaslat, mely a veronai buszbaleset nyomán a jogellenesen átalakított személyszállító jármű vezetésével összefüggésben állapít meg szankciókat. A Czunyiné Bertalan Judit fideszes képviselő által benyújtott javaslat e mellett a hivatalos személyek zaklatására vonatkozó Btk.-rendelkezések megalkotását is kezdeményezi.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018