eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Umarex gyártmányú Walther P22 9 mm öntöltő gázpisztoly. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Magyarország kiad Ausztriának egy veszélyes török férfit

Elrendelte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön annak a török állampolgárságú férfinak az átadását, aki ellen az osztrák hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot emberölés és más bűncselekmények miatt - tudatta a magyar bíróság közleményben.

A férfi ellen az Osztrák Szövetségi Köztársaság Wiener Neustadti Ügyészsége bocsátott ki európai elfogatóparancsot.

Az eljárás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 24-én éjjel Wiener Neustadtban, egy bevásárlóközpont parkolójában az általa vezetett fekete BMW-ből legalább háromszor rálőtt áldozatára, aki a helyszínen életét vesztette.

A körözött férfi szeptember 24-én reggel próbált kilépni a röszkei autópálya határátkelőhelyén, az ellenőrzés során azonban egy Walther típusú pisztoly került elő a kocsijából.

A fegyverben két lőszer volt, további 35 pedig a fegyver mellett.

A gyanúsítottnak a fegyver birtoklására és Magyarországon történő átszállítására nem volt engedélye, ezért a magyar hatóságok eljárást indítottak vele szemben, és a Szegedi Járásbíróság szeptember 26-án elrendelte letartóztatását.

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszék az európai elfogatóparancsban szereplő cselekmény miatt elrendelte a gyanúsított átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását az osztrák hatóságoknak. A végzés végleges - közölték.

(A nyitókép illlusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×