eur:
390.67
usd:
366.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek.
Nyitókép: Pénzjegynyomda

Mindent elköltöttek a lopott SZÉP-kártyáról

A megalapozott gyanú szerint egy szolnoki férfi megtalálta a sértett elvesztett SZÉP-kártyáját, majd a rajta lévő 600 ezer forintot társaival elköltötte. Annyit vásároltak, hogy taxival kellett hazamenniük.

Egy szolnoki lakos a lakása lépcsőházában elveszítette SZÉP-kártyáját 2023. április 13-án délelőtt. A tulajdonos a kibocsátó pénzintézethez fordult segítségért, ahol megtudta, hogy ismeretlenek Szolnokon, 2023. április 13-án több mint 600 ezer forint értékben vásároltak élelmiszereket a kártya felhasználásával - írja a police.hu.

A rendőrök megállapították, hogy egy 23 éves szolnoki lakos találta meg a kártyát, majd a helyi piaccsarnokban az élettársával és az édesapjával fékevesztett költekezésbe kezdett.

Olyan sokat vásároltak, hogy végül taxit hívtak a több százezer forint értékű áru elszállításához.

Otthon aztán kétfelé osztották a zsákmányt. A fiatalabbik férfi elmondta, hogy a vásárlás után 2 nappal 30 fős családi főzést rendeztek, ezért a rendőrök az értékek egy részét tudták csak lefoglalni.

A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×