eur:
389.92
usd:
364.96
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Európa legkeresettebb bűnözői között szerepelt 5 magyar nehézfiú. Hármat már elfogtak közülük. Forrás:police.hu
Nyitókép: Forrás:police.hu

Magyar drogbárókat fogtak el, Bagaméri még szökésben van - videó

A magyar és a spanyol rendőrök közösen akadtak a körözött drogbanda nyomára és együtt fogták el a bűnözőket.

Mint arról a police.hu is beszámolt: a bűnbanda 2020-ban, majd 2021-ben Kecelen, illetve Kecskeméten 300 millió forintos beruházással hoztak létre vadkender-termesztő telepeket. Ezeket az ültetvényeket a legfejlettebb számítógépes rendszerekkel irányították, a megtermelt kábítószert pedig itthon értékesítették.

Ám nem sokkal a drogfarmok létesítését követően a rendőrök azonosították a héttagú bűnszervezet minden tagját és rajtuk is ütöttek. Azonban csak két drogtermesztőt tudtak elkapni, a banda többi tagja külföldre menekült. A szökevények felkerültek az Europol 54 legkeresettebb bűnözőinek listájára és ellenük nemzetközi elfogató parancsot adtak ki.

A bűnszervezet ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság idén tavasszal befejezte, és az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség 2023 májusában vádat emelt. A terheltek bűnösségük bizonyítása esetén életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthatnak.

A kábítószer bűnözök Spanyolországban bujkáltak és ott is drogterjesztéssel foglalkoztak. Jelentős mennyiségű kábítószert juttattak Magyarországra is, amelynek ügyében újabb vizsgálat indult. A spanyol és a magyar rendőrök közös akcióval 2023. július 19-én, Alicante tartományban, Calp településen sikerült elfogni Magyarország három legkeresettebb bűnözőjét: V. Sándor István és V. Roland budapesti, valamint K. Erik Tibor algyői lakosokat.

Drogbandát fogtak el a spanyol és a magyar rendőrök közösen. Forrás: police.hu
Drogbandát fogtak el a spanyol és a magyar rendőrök közösen. Forrás: police.hu

A banda két másik tagja még szökésben van. A rendőrök közlése szerint az ő felkutatásuk is kiemelt feladat. Bagaméri Tamás és Csikós András jelenleg Magyarország legkeresettebb bűnözői. Bagaméri egyébként átvette V. Sándor István helyét az EUROPOL körözési toplistáján is.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Új rohamot indítottak az oroszok, visszaverték a támadást az ukránok – háborús híreink szerdán

Új rohamot indítottak az oroszok, visszaverték a támadást az ukránok – háborús híreink szerdán

Miközben az ukrán légvédelem egyre nagyobb nyomás alatt, mert Oroszország fokozta a légicsapásokat intenzitását, Volodimir Zelenszkij elnök sürgette partnereit, hogy gyorsítsák fel fegyverszállításaikat. Harkivban újabb támadásokat hajtott végre az orosz hadsereg, míg Luhanszknál felfogták az inváziós erők rohamát az ukrán védelmi erők. Legfontosabb háborús híreink szerdán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×