eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Barbed wire against the blue sky. Social theme. Background image. Free space for text. Restriction of freedom.
Nyitókép: Iurii Malaschenko/Getty Images

Rabszolgaként dolgoztatta az embereket - vádat emeltek ellene

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Fejér Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki részben megtévesztéssel, részben pedig a kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva hat sértettet bírt rá munkára, a jövedelmüket pedig elvette.

A férfi 2018-tól hat hajléktalan, illetve az egészségi vagy anyagi helyzete miatt kiszolgáltatott helyzetben lévő embert rávett arra, hogy az általa korábban önkényesen birtokba vett, majd később bérelt sárkeresztesi ingatlanba költözzön. Ez elhanyagolt, leromlott állapotú volt, nem látták el árammal és vezetékes vízzel sem.

A sértettekkel egyrészt ház körüli munkákat, másrészt az általa szervezett építőipari segédmunkákat végeztetett.

A vádlott megszerezte a kiszolgáltatott emberek nyugdíját és munkabérét, nekik nem adott pénzt, így mintegy 9 millió forint jövedelemre tett szert.

A főügyészség a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást kért, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×