eur:
389.12
usd:
367.09
bux:
55539.91
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Barbed wire against the blue sky. Social theme. Background image. Free space for text. Restriction of freedom.
Nyitókép: Iurii Malaschenko/Getty Images

Rabszolgaként dolgoztatta az embereket - vádat emeltek ellene

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Fejér Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki részben megtévesztéssel, részben pedig a kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva hat sértettet bírt rá munkára, a jövedelmüket pedig elvette.

A férfi 2018-tól hat hajléktalan, illetve az egészségi vagy anyagi helyzete miatt kiszolgáltatott helyzetben lévő embert rávett arra, hogy az általa korábban önkényesen birtokba vett, majd később bérelt sárkeresztesi ingatlanba költözzön. Ez elhanyagolt, leromlott állapotú volt, nem látták el árammal és vezetékes vízzel sem.

A sértettekkel egyrészt ház körüli munkákat, másrészt az általa szervezett építőipari segédmunkákat végeztetett.

A vádlott megszerezte a kiszolgáltatott emberek nyugdíját és munkabérét, nekik nem adott pénzt, így mintegy 9 millió forint jövedelemre tett szert.

A főügyészség a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást kért, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×