eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Police.hu

Láncban adták-vették a marihuánát, az ecstasy-t és a kokaint – videó

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy kábítószer-terjesztő hálózat négy tagjával szemben, akik több lépcsőben értékesítették egymásnak a drogot, mindegyikük a további értékesítés szándékával. A nyomozók 2020 májusában mind a négy dílert elfogták.

A vádirat szerint a vádlottak – 26-31 év közötti férfiak – legkésőbb 2019 tavaszától marihuánával, ecstasy tablettákkal, valamint kokainnal kereskedtek elsősorban Budapest területén – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A négy férfi többlépcsős üzleti viszonyban állt egymással. Ennek keretében az egyik 26 éves férfi ismeretlen forrásból, rendszeresen, nagyobb tételekben szerezte be a marihuánát és a kokaint, valamint többszázas darabszámban vásárolta fel az ecstasy tablettákat is. A kábítószereket a férfi a budaörsi tartózkodási helyén tárolta, és onnan értékesítette a kábítószer-viszonteladással foglalkozó vevői, köztük az egyik, szintén 26 éves vádlott-társa részére. A díler a kereskedési láncban ezáltal egy szinttel alatta álló vádlott-társának alkalmanként legalább 500 grammos tételekben értékesítette a marihuánát, míg a 2020. májusi elfogásukat megelőzően legkevesebb 544 darab ecstasy tablettát adott el neki.

A viszonteladó díler az így megszerzett kábítószert egy XXII. kerületi ingatlanban tárolta, és ebben a lakásban végezte a marihuána aprítását és kisebb adagokra porciózását, majd ezt követően ő is továbbértékesítette. Ennek során a marihuána egy részét a kisebb tételekben vásárló vevőkörének értékesítette, a másik részét pedig rendszerint nagyobb – mintegy 500 grammos – mennyiségben adta tovább a szintén kábítószer-viszonteladással foglalkozó harmadik vádlott-társ részére.

Utóbbi férfi, egy bolgár állampolgárságú ismerősével – az ügy negyedik vádlottjával – ugyancsak értékesítő tevékenységet végzett, melynek érdekében közösen béreltek egy VI. kerületi lakást, ahol marihuána, kokain és ecstasy tabletták kereskedelmével foglalkoztak. Kábítószer-kereskedői tevékenységüket és az elérhetőségüket internetes közösségi oldalakon, angol nyelven is hirdették, amely alapján jelentős számban keresték meg őket Budapestre érkező turisták, illetve más külföldi vásárlók is. A vádlottak üzenetküldő alkalmazáson keresztül egyeztették a vevőkkel az ügylet részleteit, illetve az átadás helyét.

A nyomozó hatóság 2020. május 28. és 29. napján mind a négy vádlottat elfogta. A nyomozók ennek során a budaörsi, a XXII. kerületi és a VI. kerületi ingatlanban is találtak kábítószereket, amelynek eredményeként összesen

több száz gramm marihuánát, valamint több száz darab ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a négy férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A három magyar férfi esetében a főügyészség pénzbüntetésre, bolgár társuk esetében pedig kiutasításra is indítványt tett. A vádlottaktól lefoglalt készpénz és más vagyontárgyak tekintetében a főügyészség vagyonelkobzást indítványozott.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×