eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: YouTube/Magyarország Ügyészsége

Húszezreseket hamisítottak, a biztonsági elemeket is imitálták - videó

Vádat emeltek pénzhamisítás miatt tíz ember ellen. Ketten közülük 20 ezer forintos bankjegyeket hamisítottak valódi 500 forintosokból.

A vádirat szerint a 49 és a 39 éves férfi legkésőbb 2019 elején állapodott meg arról, hogy nagy mennyiségben állít elő és értékesít hamisított bankjegyet. A szükséges eszközöket - festéket, halogénlámpát, lézernyomtatót, lamináló gépet - közösen szerezték be, a hamisítványokat pedig egy XIV. kerületi lakásban készítették. Vegyi módszert is alkalmaztak, számítástechnikai eszközöket használtak, a hamisított bankjegyeken a biztonsági elemeket imitálták - tartalmazza a közlemény, amely szerint a hamisítványok megtévesztésre alkalmasak voltak. A hamisításhoz szükséges anyagi háttér biztosításában a két férfi egy barátja is közreműködött.

A 49 éves férfi a hamisított bankjegyek egy részét fián keresztül hozta forgalomba, másik részét pedig a 39 éves vádlott értékesítette, 30-35 százalék jutalékért.

Az ügy további hat vádlottja a hamisított bankjegyeket általában kisebb értékű vásárláskor használta fizetőeszközként, így a visszajáró már valódi pénz volt. A vádlottak a fővárosban és vidéken, főként dohányboltokban, gyorséttermekben, drogériákban, gyógyszertárakban fizettek a hamisított bankjegyekkel.

A két pénzhamisító vádlott 2019-ben legalább ötszáz hamisított 20 ezrest készített, amelyek forgalomba is kerültek.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben több terhelt ellen bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×