eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Santo Domingo, 2018. január 4.Lefoglalt kokaintéglákat őriz egy dominikai rendőr, mielőtt elégetik a több mint 2400 kilogramm összsúlyú kábítószert a fővárosban, Santo Domingóban 2018. január 4-én. (MTI/EPA/Orlando Barría)
Nyitókép: Orlando Barría

Gyümölcsrakományként tartott Belgiumba 2,5 tonna kokain

A drogkartellek jelentős mennyiségű kokaint csempésznek Dél-Amerikából Közép-Amerikán keresztül az Egyesült Államokba vagy Európába különböző szállítási útvonalakon keresztül.

A Costa Rica-i rendőrség 2,5 tonna kokaint foglalt le a Karib-tenger partján fekvő Moín egyik teherterminálján egy Belgiumba tartó konténerben - közölte szombaton a közbiztonsági minisztérium.

A biztonsági erők felfedezték a kábítószert egy gyümölcskonténerben, amely Belgiumba indult volna - közölte a minisztérium a Twitteren.

Két éve a Costa Rica-i hatóságok az ország legnagyobb drogfogásában 5,8 tonna Hollandiába szánt kokaint foglaltak le Moínban.

A drogkartellek jelentős mennyiségű kokaint csempésznek Dél-Amerikából Közép-Amerikán keresztül az Egyesült Államokba vagy Európába különböző szállítási útvonalakon keresztül.

A Csendes-óceán és a Karibi-tenger övezte, stratégiai térségben fekvő Kolumbia továbbra is a kokain egyik legnagyobb előállítója a világban.

Évente 910 tonna ilyen kábítószer keletkezik a kormány minden igyekezete ellenére. Mintegy 169 ezer hektáron termesztenek kokacserjét, amelynek szárított leveleit a perui és bolíviai indiánok évszázadok óta rágják élénkítőszerként.

A levélből kivonható kokain azonban erős és illegális kábítószer. A legnagyobb mennyiség ebből a drogból az Egyesült Államokba jut el különböző rejtett utakon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×