eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Sárga villogós autóval lovasították meg a Közút terelőkúpjait – videó

A pofátlanság kimaxolva – fogalmaz az eset kapcsán a társaság.

A csütörtöki nappal 291 kilométerre csökkent a Magyar Közút kezelésébe tartozó gyorsforgalmi hálózat hossza, de a forgalomfigyelő kamerák által rögzített videókból a jövőben sem lesz hiány, sőt, érdekesebbnél-érdekesebb anyagok várhatók a következő napokban is – ígérte csütörtöki posztjában a vállalat, rögtön meg is osztva egy „gyönyörű” történetet.

Mint olvasható, bármennyire is hihetetlen, a szigetszentmiklósi mérnökség területén évente több tucat terelőkúpot, sávos terelőtáblát lovasítanak meg ismeretlenek, az esetekről viszont nem nagyon volt eddig felvételük – vagy tettenérés –, na de most!

Gyakorta megesik, hogy az útellenőrök egy leállósávban tartózkodó műszaki hibás járművet terelőkúpokkal kerítik körbe, hogy ne hajtsanak neki az autósok. Ilyenkor előfordul, hogy az útellenőr másik riasztás kap, ezért csak később tér vissza a helyszínre begyűjteni a kúpokat. Ez azonban nem mindig jön össze, az alábbi videó tanulsága szerint ugyanis vannak olyan személyek, akik „lehetőséget látnak” a helyzetben és meglovasítják a terelőket.

A Magyar Közút a feljelentést megtette, és egyúttal kéri, senki se kövesse a példát, egyrészt mert ez lopásnak minősül, másrészt adott esetben ezek illegális begyűjtése önmagában is veszélyes, illetve ezek a terelőeszközök okkal vannak kint, tehát az is balesetveszélyes lehet, ha valahonnan hiányzik egy terelőkúp vagy tábla.

Az eset további pikantériája, hogy a tolvajnak

sárga villogós autója volt, amit fel is kapcsolt.

A közútkezelő szerint nem „utas” céges jármű volt, legalábbis ahogy próbálták visszafejteni az incidenst.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×