eur:
389.72
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
bicycle passes through pedestrian strips in city
Nyitókép: ambrozinio/Getty Images

Figyelmeztetést adott ki a közútkezelő

Szeptember 1-jén kezdetét veszi az újabb iskolai tanév, ezzel párhuzamosan pedig forgalomnövekedésre is számíthatnak a közlekedők szerte az országban. A Magyar Közút ezért arra figyelmeztet mindenkit, hogy időben induljon útnak és a balesetek elkerülése érdekében még figyelmesebben vezessen.

Az iskola kezdetével a nyáron megszokotthoz képest érdemes hosszabb menetidővel számolnia a közlekedőknek a reggeli és a délutáni órákban is. A Magyar Közút szakemberei ezért arra kérnek mindenkit, hogy időben induljon el úticéljához, utazás előtt pedig tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon, illetve érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk az autósoknak az optimális útvonaluk megtervezéséhez.

Szerdai közleményükben hangsúlyozzák: fontos észben tartani, hogy az utakon ismét több gyerek lesz majd, ezért a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel szükséges közlekedni az oktatási intézmények környékén is. A szülőknek pedig érdemes a gyerekeket is felkészíteni a helyes közlekedési magatartásra, a KRESZ alapvető szabályaira.

A közútkezelő arra is kéri az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. A telítettebb sávokon pedig tartsanak megfelelő követési távolságot, alakítsanak ki biztonsági folyosót a többsávos utakon a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek, közútkezelőknek és minden esetben csak a vezetésre, a forgalomra koncentráljanak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×