eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kecskeméten vádat emeltek egy 17 éves moldovai embercsempész ellen

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 17 éves moldovai férfi ellen, aki tizenhárom szír illegális bevándorló szállítása közben lesodródott az útról autójával, majd a járművet elhagyva elmenekült a helyszínről.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a moldovai férfi március 18-ára virradóra Katymáron vette fel egy olasz rendszámú autóba a 13 szír határsértőt, hogy Ausztriába vigye őket. Az illegális bevándorlókat a szír állampolgárságú társa kísérte át a határon, majd vezette el a járműig.

Röviddel elindulásuk után a bácsbokodi határrendészeti járőrök meg akarták állítani a járművet, ezért követni kezdték, de a fiatalkorú, akinek nem volt jogosítványa, letért az úrpadkáról, majd az árokba sodródott. Az embercsempész a helyszínről gyalog menekült, anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a balesetben könnyebben megsérült utasainak. A járőrök azonban gyorsan elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a moldovai férfit embercsempészéssel és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja.

A letartóztatásban lévő fiatalkorú ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×