eur:
390.59
usd:
366
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
bandit pulls out his pocket folding knife to threats. a robber with a knife in the hoodie. mafia.
Nyitókép: Diy13/Getty Images

Bosszúból szúrta hasba iskolatársát egy fiatalkorú

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki bosszúból hasba szúrta iskolatársát egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott és a sértett egy tatabányai iskolában osztálytársak voltak. Egy, a vádlott és egy másik osztálytársa között kialakult nézeteltérés miatt a vádlott úgy érezte, hogy barátja, a sértett elárulta őt. Emiatt a vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértetten és 2020. december 9-én reggel úgy ment iskolába, hogy magához vett kettő darab kést azzal a céllal, hogy a történtek miatt megleckéztesse, megsebesítse a sértettet.

A vádlott a tanórák közötti szünetben kérdőre vonta a sértettet, ezt követően a tanterem előtt a mellette álló sértetthez fordult, és anélkül, hogy bármit mondott volna, ruházata zsebéből elővette a 7,5 cm pengehosszúságú kést, mellyel szemből egy alkalommal, legfeljebb közepes erővel a hasán megszúrta a sértettet. A fiatalkorú vádlott a szúrást követően a kést a földre dobta. A sértett kétségbeesett kiabálására, segítségkérésére a közelben lévő pedagógusok a sértettnek segítséget nyújtottak, hozzá azonnal mentőt hívtak.

A has áthatoló sérülése közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a fiatal fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben fiatalkorúak fogháza végrehajtási fokozatú szabadságvesztés büntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel és állapítsa meg, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. A főügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra is, hogy a törvényszék magatartási szabályként többek között azt is írja elő a fiatalkorúnak, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

Egyhangú döntéssel megszavazta kedd este az amerikai szenátus azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a dúsított urán Oroszországból történő behozatalát. Az orosz uránimport betiltásáról szóló törvény, amely most a Fehér Házba kerül Biden elnök aláírására célja, hogy a hatályba lépést követő 90 napon belül megtiltja az amerikai importot, ugyanakkor 2028 januárjáig átmeneti felmentéseket is tartalmaz – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×