eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Nyakláncrablásért kilenc és fél év - nem jogerős

Az elkövető többszörösen büntetett előéletű.

Kilenc és fél év fegyházbüntetést szabott ki első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy többszörösen büntetett férfire, aki tavaly augusztusban az V. kerületben megtámadott egy 75 éves nőt és kitépte a nyakából az arany láncát - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte:

a 35 éves férfi egy belvárosi társasházban támadt rá az időskorú nőre, megragadta a nyakát, fojtogatni kezdte,

majd letépte a nyakában lévő 200 ezer forint értékű arany láncot és megpróbált elmenekülni.

A sértett a támadáskor elejtette bevásárlószatyrait és elesett a lépcsőn, ami miatt könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezután felállt, kilépett a társasházból és segítségért kiabált. Járókelők figyeltek fel a sietősen távozó férfire, utána futottak, majd mindvégig követték őt, miközben értesítették a rendőröket - írta a főügyész, hozzátéve: a vádlott menekülés közben a nyakláncot egy díszfa tartójába dobta.

A rendőrök a férfit egy hotel parkolóházában, egy gépkocsi alatt találták meg és fogták el. Az ékszert a sértettnek visszaadták.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében, ezért őt mint többszörös és különös visszaesőt 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható - írta közleményében a főügyész.

Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×