eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Clear Lake, 2018. április 5.Sertések egy észak-iowai farmon, Clear Lake-ben 2018. április 5-én. (MTI/EPA/Craig Lassig)
Nyitókép: CRAIG LASSIG

Padozaton pangó véres szennyvíz - gyomorforgató állapotokba botlott a Nébih

Egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhídon tartottak ellenőrzést.

Azonnali hatállyal felfüggesztették egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhíd működését, amelynél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei a Közbeszerzési Hatóság (KH) munkatársaival együttműködve súlyos szabálytalanságokat tártak fel - tájékoztatta a Nébih csütörtökön az MTI-t.

Kiemelték: egyúttal 15 tonna élelmiszer forgalmi korlátozását is elrendelte a hivatal.

A helyszínen a közlemény szerint az ellenőrök "gyomorforgató körülményeket" tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek voltak, továbbá az egységben is nagy mennyiségű rovartetemet találtak - derül ki a közleményből.

A vágóhíd belső részein nem biztosították a higiénikus kézmosás feltételeit (kézmosószer, papírtörlő, kuka), több kézmosó és eszközfertőtlenítő nem működött, a padozaton pangott a véres szennyvíz, továbbá a gépek és berendezések, az oldalfal, de még a mennyezet is szennyezett volt.

A vizsgálat annak apropóján indult, hogy a vállalkozással szemben súlyos szerződésszegést jelentett a Közbeszerzési Hatóság felé egy ügyfele, mivel a közbeszerzési eljárás eredményeként létrejött szerződése nyomán kifogásolt minőségű húskészítmények (virsli, felvágott egyéb késztermékek) érkezését tapasztalta.

A nyertes ajánlattevő a kifogásolt minőségű árukat óvodákba, iskolákba, közintézmények részére szállította; azok nemcsak silány minőségűek voltak, de romlottak és több eseteben már kukacosak is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×