eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Szilveszterkor találták ki a pénzszerzést, gyilkosság lett a vége

A Pest megyei rendőrök befejezték a nyomozást öt gyanúsítottal szemben egy tavalyi emberölés ügyében.

2020. január 4-én családtagjai holtan találtak nappalijában egy 56 éves dunavarsányi férfit. A helyszínen nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult az elsődleges orvosi vélemény szerint a 2019. év utolsó napján bekövetkezhetett halál körülményeinek tisztázására. Az igazságügyi orvosszakértő bevonásával végzett boncolás alkalmával öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket rögzítettek, ezért az eljárást a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatták a Pest megyei életvédelmi nyomozók - olvasható a rendőrségi honlapon.

Fiatalkorú is a gyanúsítottak között

Ezután az elfogáshoz számukra elegendő volt 24 óra, egy Komárom-Esztergom megyei településről 2020. január 10-én este két férfit és két nőt állítottak elő. Akkor a 36 éves B. Krisztián, élettársa a 41 éves N. Károlyné, és a nő fia, a 18 éves N. Tamás ellen indítottak eljárást, utóbbi barátnője első körben tanúként szerepelt az ügyben. A most 19 éves N. Nikolettáról azonban később kiderült, részt vett az élet elleni cselekményben, ezért őt, majd egy ötödik szereplőt, egy most 15 éves lányt is gyanúsítottként számoltattak el.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a nyomozás a gyanúsítottak maguknak és egymásnak is ellentmondó vallomásai ellenére feltárta, a társaság tagjai 2019. december 31-én este úgy döntöttek, ellátogatnak egyikük ismerőséhez, és megszerzik a pénzét. Önként nem adta, ezért nekiestek, ütötték, rúgták, szúrták, majd amikor nem mozdult, összeszedték, amit értékesnek hittek. Kiürítették a hűtőszekrényt, az ott talált szalonnát, tojást, süteményt, valamint a ház többi részében felkutatott ékszereket, kozmetikai cikkeket nejlonszatyorba pakolták, majd áldozatukat sorsára hagyva elmenekültek a helyszínről.

Az öt, jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben a Pest megyei rendőrök befejezték a nyomozást, a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás iratait átadták az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×