eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: police.hu

Tizenegy illegális migránssal a kocsijában ütközött a szalagkorlátnak

Egy fehér BMW-ből szállt ki a tekintélyes csoport a baleset után, a sofőr elszaladt.

Január 4-én, reggel 9 óra körül az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalának 157. kilométerszelvényében egy személyautós a fonyódi autópályarendőrök jelzése ellenére nagy sebességgel továbbhajtott, majd nem sokkal később, a balatonszentgyörgyi lehajtón szalagkorlátnak ütközött.

A személygépkocsi ellenőrzése során a rendőrök 11 fő illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a hatóság látókörébe került, osztrák honosságú személygépjármű vezetője a baleset helyszínéről elfutott, de a körzeti megbízottak még aznap délután, Balatonszentgyörgy belterületén elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Bűnügyi Igazgatóság nyomozói a 20 éves szír férfit embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett letartóztatását kezdeményezik.

A rendőrségi honlapon olvasható beszámolóban emlékeztetnek: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×