eur:
392.15
usd:
359.66
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella

Nyolcvanmilliós kárt okoztak minierőművel házaló csalók

Házi minierőmű telepítésének ígéretével közel 80 millió forint kárt okozott két szlovák csaló több mint száz károsultnak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján, azt követően, hogy lezárult az ügyben a nyomozás.

A csalók egyikét elfogták, társa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrségi közlés szerint a bűnözők 2015 és 2017 között fűtés- és áramdíjnullázó, „környezetbarát házi energiatermelő rendszer” bérleti lehetőségét kínálták a károsultaknak.

Az ajánlat szerint a regisztrációs díjat befizetők ingatlanjaiba energetikai rendszert telepítenek, a többletenergia eladásából a bérlő jutalékban részesült volna. Az ígért „korszerűsítés” azonban sehol sem kezdődött meg, a csalók pedig a befizetett pénzzel, összesen 77 millió forinttal leléptek – ismertették.

A budapesti nyomozók azonosították a gyanúsítottakat. Az eljárás során az is kiderült, hogy a csalók egyike 2014-ben – egy thaiföldi cég felhasználásával – kedvezményes repülőjegyek vásárlásának ígéretével követett el hasonló csalássorozatot. A férfi ellen csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és a bíróság elrendelte a letartóztatását – közölte a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Már van, akinek 100 millió dolláros veszteséget okozott az olimpia

Már van, akinek 100 millió dolláros veszteséget okozott az olimpia

Több mint 10 000 sportoló szeretne részt venni a párizsi nyári olimpián, de a város a turisták számára kevésbé tűnik vonzónak idén. A Delta Air Lines vezérigazgatója, Ed Bastian elárulta, hogy az utazók idén nyáron elkerülik Párizst, és inkább más úti célokat választanak, ami 100 millió dolláros veszteséget okoz a légitársaságnak az egyébként forgalmas európai utazási szezonban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×