eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Richárdot vezetik elő az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásra a Miskolci Törvényszéken 2017. szeptember 7-én. A bíróság elrendelte a 20 éves borsodnádasdi férfi előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint szeptember 2-án megölt egy 17 éves helybéli lányt.
Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

Fordulat a borsodnádasdi emberölési ügyben

A borsodnádasdi emberölés ügyében született elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Miskolci Törvényszék által kihirdetett, nagy visszhangot kiváltó döntéssel kapcsolatban pénteken.

A Miskolci Törvényszék kedden döntött úgy, hogy nem szándékos, hanem gondatlan emberölést követett el az a fiatal férfi, aki még 2017 szeptemberében Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt.

A bíróság nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélte a büntetlen előéletű, 24 éves vádlottat.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés miatt emelt vádat. A törvényszék álláspontja szerint azonban nem volt bizonyítható, hogy a férfi meg akarta ölni a nőt, a felelőssége abban állapítható meg, hogy amikor az aknába dobta a testét, nem győződött meg arról, hogy él-e még a lány, így gondatlanságból okozta a halálát.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a gondatlan emberölés minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

Az OBH pénteki közleményében azt írta: "a másodfokú eljárás során az elsőfokú ítélet teljes körű felülbírálatára nyílik eljárásjogi lehetőség, ideértve a cselekmény jogi minősítését és a kiszabott joghátrányt is".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×