eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kártérítést követel a 17 évesen meggyilkolt fiatal lány édesanyja

Huszonötmillió forintos kártérítést követel a borsodnádasdi gyilkosság áldozatának családja a fiatal lány megölésével gyanúsított B. Rolandtól.

A Blikk szerint a fiatal lány édesanyja tisztában van vele, hogy a férfi valószínűleg nem rendelkezik a kért összeggel, de nem mond le a sérelemdíjról. Mint az asszony jogi képviselője elmondta: a kártérítés összege teljesen reális, az ilyen esetben alkalmazott joggyakorlat alapján. Ügyfelét nemcsak feldolgozhatatlan lelki trauma, de komoly anyagi kár is érte, a lánya elvesztése óta dolgozni sem tud – tette hozzá dr. Lichy József.

A vádirat szerint 2017 nyarán a gyanúsított és az áldozat találkozót beszélt meg. A közös program előtt a férfi alkoholt és herbálos cigarettát fogyasztott. A két fiatal az este folyamán összeveszett, a férfi megütötte a lányt, majd az eszméletlen testét vízaknába dobta. Halálát fulladás okozta.

A gyanúsított állítása szerint, bár valóban randevúztak aznap este, egy üveg bor elfogyasztása után azonban elváltak útjaik. Később visszasétált az ösvényre, ahol a lánnyal volt, ott találta a földön fekve, magatehetetlen állapotban. Miután úgy érezte, nincs pulzusa, nagyon megijedt, nehogy őt vonják majd felelősségre, ezért a lányt és a telefonját is az aknába dobta. A férfi tette után hazament, majd üzeneteket küldött Csenge telefonjára. Később csatlakozott a lányt kereső csoporthoz is. Lebukásához a rendőrségen elvégzett poligráfos vizsgálat vezetett.

A lány édesanyja nagyon reméli, hogy a bíróság példásan szigorú büntetést szab ki a gyanúsítottra. Az anya lánya elvesztése óta pszichiátriai kezelés alatt áll, képtelen beletörődni, hogy soha többé nem láthatja gyermekét.

„Teljesen tönkrement azóta az életem. Én egy életerős, egészséges ember voltam, most meg csak éppen hogy létezem. Gyakorlatilag azóta kórházban kezelnek, nagy ritkán megyek haza egy-egy hétvégére. Az sem jobb, hiszen a házban minden a lányomra emlékeztet, vele éltem kettesben” – fogalmazott.

Amennyiben a bíróság megítéli a sértettnek a kártérítést, először azt nézik meg, hogy az elítéltnek van-e ingó vagy ingatlan vagyona. Abban az esetben, ha nincs, a rabkeresetéből kell fizetnie a megállapított összeget – közölte dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×