INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

borsodnádasd

gondatlanság

emberölés

bíróság

A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Richárdot vezetik elő az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásra a Miskolci Törvényszéken 2017. szeptember 7-én. A bíróság elrendelte a 20 éves borsodnádasdi férfi előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint szeptember 2-án megölt egy 17 éves helybéli lányt.

Dráma a bíróságon: távozhatott a borsodnádasdi gyilkosság vádlottja

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Nem szándékos, hanem gondatlan emberölés miatt ítélték el azt a fiatal férfit, aki Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt.

A Miskolci Törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölés miatt első fokon, nem jogerősen

négy év szabadságvesztésre ítélte a büntetlen előéletű huszonnégy éves vádlottat

- közölte a törvényszék.

A vádlott 2017. szeptember 2-án egy baráti összejövetelen vett részt a Borsodnádasd mellett található tónál, ahol alkoholt fogyasztott, és elszívott néhány szál kábítószeres, "herbálos" cigarettát is.

A fiatal férfi és a tizenhét éves lány ismerték egymást, baráti viszonyban álltak. Napközben telefonon megbeszélték, hogy este találkoznak a templom melletti erdei ösvénynél. A lány el is ment a találkozóra, de ott összevesztek, majd elváltak egymástól. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott később visszament a vita helyszínére, ahol megtalálta az ájult lányt, akiről azt hitte, hogy halott. Ezután levetkőztette a lányt, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy él-e még, elvonszolta egy vízaknához, amelynek levette a vasfedelét, és bedobta a testet. Az ekkor még életben lévő lány ezután belefulladt a vízbe.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés miatt emelt vádat. A törvényszék álláspontja szerint azonban nem volt bizonyítható, hogy a férfi meg akarta ölni a nőt, a felelőssége abban állapítható meg, hogy amikor az aknába dobta a testét, nem győződött meg arról, hogy él-e még a lány, így gondatlanságból okozta a halálát.

Az előzetesben töltött évek miatt a férfit el is engedték, kisétálhatott a bíróságról, csak a holmijáért megy vissza a börtönbe.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

A Blikk tudósítása szerint az ítélet hallatán Csenge édesanya zokogott, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy a vádlottat ne engedje ki. Csenge édesanya a folyosón elájult, mentőt hívnak hozzá.

Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018