eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Leütötte, megkötözte és kirabolta a hotel portását, de édesanyját sem kímélte

Vádat emeltek azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki a szobájába hívta, majd megtámadta az egyik egri hotel éjszakai portását azért, hogy a bevételt megszerezze.

A vádirat szerint az elkövető az elmúlt év novemberében vett ki egy szállodaszobát, majd odacsalta a recepcióst azzal, hogy az – általa előzőleg szándékosan – elrontott WC-tartályt megjavíttassa. A terve az volt, hogy amíg a recepciós elhárítja a hibát, addig a portán lévő kasszából megszerzi a hotel bevételét. A recepciós a férfi hívására felment a szobába, ahol azonban közölte, hogy a hibát nem tudja megjavítani. Ekkor a vádlott megtámadta a férfit, a földre vitte, majd

ököllel fejen ütötte, amitől a sértett rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Ezalatt a vádlott megkötözte a portást, és a pulóverét is a fejére húzta. Amikor a sértett magához tért, a férfi levezette a recepcióra, majd a kassza kulcsát megszerezve, abból 42 ezer forint készpénzt elvett, és a helyszínről távozott. A portás a bántalmazás során agyrázkódást, zúzódásos, bevérzéses sérüléseket, továbbá 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett el – számolt be az ügyészség.

A vádlott még ugyanezen az éjszakán, az egyik egri benzinkútról, egy nyitva lévő, járó motorral pár percre hátrahagyott autó volánja mögé is beült, és azt jogtalanul használva a város másik végéig hajtott. Itt magához vette az autóban talált készpénzt és sportfelszerelést, közel 120 ezer forint értékben, továbbá a sértett jogosítványát és forgalmi engedélyét, majd a járművet az út szélén hagyva távozott.

A vádirat tartalmazza továbbá azt is, hogy a férfi még

korábban a saját édesanyját is meglopta

oly módon, hogy a kulcsával bement annak házába, és onnan műszaki cikkeket, valamint egy kerékpárt tulajdonított el, közel 300 ezer forint összértékben.

Az Egri Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlottal szemben rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés, és jármű önkényes elvételének bűntette, továbbá lopás minősített esetei miatt emelt vádat. Az ügyészség – halmazati büntetésül – börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×