eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb információk a ráckevei tömegverekedésről

Öt embert előállított és egy ember letartóztatását kezdeményezte a rendőrség a tegnap esti, ráckevei tömegverekedés után.

Csütörtök este 6-kor több bejelentés is érkezett a rendőrségre, melyek szerint Ráckevén két család között veszekedés tört ki. Ennek során kezükben vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával estek egymásnak.

"A helyiek több lövést is hallottak, a rendőrök jelentős erőkkel vonultak a helyszínre, a verekedőket megfékezték, a közrendet helyreállították" - számolt be a történtekről az InfoRádióban Szabóné Berki Bianka főhadnagy, a Pest megyei rendőrség sajtósa.

Még a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit is a helyszínre küldték, ők a rendőrséggel összefogva 5 személyt elfogtak, majd a rendőrkapitányságra előállítottak.

Egy ráckevei lakost életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szakértők bevonásával vizsgálják tovább az eset körülményeit.

A rendőrök "a szükséges erőkkel" továbbra is őrzik Ráckeve nyugalmát - tudatta Szabóné Berki Bianka.

Hogy mi állhat a háttérben, azzal kapcsolatban az Index azt írta, egy hetek óta tartó vita után szabadultak el az indulatok. A lap értesülései szerint az egyik "csoport" tagja olyan drogtól lett rosszul, amit a másik bandától kapott, ezért először a múlt héten álltak bosszút, a vascső akkor is előkerült. Most csütörtökön volt a "második felvonás". A mostani balhé előtt a Facebookon, élő videókban üzengettek egymásnak. Egyikőjük például arról beszélt, hogy „aki nem jelentkezik nála másnap 10 órakor, annak elvágták a gyertyáját”.

Az egyik, csütörtökön véresre vert áldozat, Sztojka Sándor még napokig turbánt kell, hogy hordjon, testvére az összecsapás véresre vert sérültje, a beszámoló szerint "egy vasvilla állt ki a fejéből" - írja az Origo.hu. A portál beszámolója szerint a konfliktus pár napos csak, egy férfi egy másiktól tüzet kért, de nem kapott, az ezt övező konfliktus fajult el. Később a két kialakult társaság 3-3 embert jelölt meg arra, hogy megverekedjenek, de az egyik társaság nem jelent meg, ezért törtek végül egymásra. Az Origónak nyilatkozó férfi szerint a konfliktusnak semmi köze a droghoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×