eur:
395.26
usd:
372.16
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A Szimpla romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén a Kazinczy utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Érdekes eredményt hozott az éjszakai razzia a bulinegyedben - videó

Összesen több mint százan, a készenléti rendőrség munkatársai, vámosok, az idegenrendészet és az erzsébetvárosi rendészet járőrei lepték el a VI. és a VII. kerület frekventált részeit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervek bevonásával idén immár nyolcadik alkalommal tartott bűnügyi és rendészeti akciót július 12-én Budapest V., VI. és VII. kerületében.

A kábítószer-kereskedelem visszaszorítása, a taxiszolgáltatások ellenőrzése, a közterületi garázdaságok és egyéb jogsértések elleni fellépés érdekében a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, valamint Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósággal közösen tartott razziában 89 rendőr, a társszervek részéről pedig 13 fő vett részt - áll a rendőrség honlapjára felkerült beszámolóban.

Az éjszaki akcióban 27 taxist ellenőriztek, két sofőr helyszíni bírságot kapott, három esetben közlekedési szabályok megsértése miatt tettek feljelentést a rendőrök. A társszervek hét esetben indítottak eljárást, illetve alkalmaztak bírságot.

A járőrök és a nyomozók 249 embert igazoltattak, közülük

nyolc férfi ellen indul eljárás kábítószer birtoklása vétség miatt,

továbbá két embert azért fogtak el, mert egyiket a rendőrség kereste lopás miatt, a másik ellen pedig a Fővárosi Törvényszék adott ki elfogatóparancsot.

A rendőrök

egy nőt állítottak elő a VII. kerületi rendőrkapitányságra prostitúció miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja az ellenőrzéseket a belvárosban. ​

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×