INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

bulinegyed

2020.06.26. 18:31

A járvány miatt földre került bulinegyed kapott még egy rúgást

Csütörtökön elfogadta minden idők legszigorúbb csendrendeletét a hetedik kerület közgyűlése a bulinegyedben. Ennek értelmében, egy meghatározott területen kívül eső üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között.
2020.03.06. 06:04

Koronavírus: extra figyelmet kap a bulinegyed

A koronavírus terjedése miatt Erzsébetváros vezetése összehangolt és szigorú higiéniai intézkedéseket kért a bulinegyed vendéglátóhelyeitől is. A szórakozóhelyek képviselői szerint egyre nehezebb a fertőtlenítőszerek beszerzése.
2020.02.21. 13:16

Bulinegyed - Napokon belül kész az új rendelet, a főszabály az éjféli záróra

Utcai egység az ittas állapotban lévő vendégek "moderálására", biztonsági őrök a kiskocsmákban, csúcslimiter a zajterhelés ellen - ezek is felmerültek a bulinegyed nyitva tartását szabályozó kritériumrendszer megalkotásakor. Konkrétumokat még nem tudni, de az önkormányzat azt mondja, jövő hétre elkészül az új rendelet.
2019.12.23. 07:23

Megszállták a rendőrök a belvárost

Ismét komplex éjszakai bűnügyi ellenőrzés volt a VI. és a VII. kerületben, elsősorban a szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok környezetére koncentrálódott a NAV, a Nébih, az idegenrendészet és az erzsébetvárosi rendészet munkatársaival közösen tartott razzia.
2019.11.26. 16:43

Történelmi jelentőségű döntés született a bulinegyedről

Az erzsébetvárosi közgyűlés hétfői döntése értelmében éjfél után csak az a hely tarthat majd nyitva a bulinegyedben, amely megfelel a lakókkal és a civil szervezetekkel közösen kidolgozott feltételrendszernek - jelentette be Niedermüller Péter, a kerület DK-s polgármestere. A Night Mayor BUD nevű egyesület üdvözli a döntést és több konkrét javaslata is lesz - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.
2019.11.25. 18:21

Döntöttek a bulinegyed korai zárásának ügyében

Rendkívüli ülést tartott hétfőn a VII. kerületi képviselő-testület, ahol többek között a budapesti belvárosban található bulinegyed nyitva tartásának korlátozása is téma volt.
2019.10.19. 12:30

Szigorítás jöhet az "elsiófokosodott" bulinegyedben

Éjféltől reggel hatig bezáratná a bulinegyed szórakozóhelyeit Erzsébetváros új, ellenzéki polgármestere. A DK-s Niedermüller Péter ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy néhány kocsma mentesülhet az intézkedés alól. A bulinegyed ellentmondásos hely: Magyarország egyik legértékesebb turisztikai attrakciója, amely rengeteg bevételt termel, ugyanakkor túlzsúfolt, zajos, piszkos és veszélyes.
2019.05.24. 14:50

Nem tanulnak a bulinegyed kocsmárosai

Akkor is szabálytalankodnak az italokkal, az alkalmazottakkal és a nyugtákkal, ha tudják, hogy ellenőrzés van. Márpedig most megint az van.
2019.04.02. 11:40

Tarlós István rendet tenne a bulinegyedben

Mégsem a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezik az őszi öttusa-világbajnokságot – jelentette be Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy emelkedik a kulturális tao összege és új szabályok jöhetnek a bulinegyedben.
2019.03.24. 06:27

Ellenőrzés: 120 rendőr a bulinegyedben

A BRFK a turisztikai szezon kezdetén, a társszervek bevonásával újabb ellenőrzést tartott az V., VI., és a VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén.
2019.02.01. 06:03

Razzia a bulinegyedben: a nyitvatartási idő a kulcs

Nagyszabású, összehangolt ellenőrzéseket tartanak a napokban a hatóságok a pesti bulinegyedben. Az Élhető Erzsébetváros Egyesület elnöke szerint először a vendéglátóhelyek nyitva tartását kellene szabályozni.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018