eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Krimi: igazi haramia csengetett a táti plébánosnál

Gyónási lehetőségért folyamodott Mihály atyához, aki ezért nyitott neki ajtót.

Szombat délelőtt megtámadtak egy plébánost Táton - olvasható a Police.hu oldalon és a Szemlélek.net portálon. A támadó - utóbbi portál szerint - gyónási lehetőségért jelentkezett a plébánián, a papnak pedig - mint a portál érdeklődésére elmondta - "semmi oka nem volt nem beengedni a férfit".

A Police.hu viszont azt írja, a férfi előbb pénzt kért ételre, majd miután azzal tért vissza, hogy nem volt nyitva a bolt, ételt kért, és miután azt megkapta, távoztában támadt rá a papra.

Kardos Mihályhoz a 10-es főút mellett álló épületbe sokan csengetnek be különféle kérésekkel, de a plébános sokaknak nem nyit ajtót.

Az elkövető közben azzal fenyegetőzött, hogy feldúlja az épületet és megkötözi a papot.

Kardos Mihály, miközben a támadó pénz után kutatott a plébánián, kiszaladt az épületből, a támadó utánarohant, de mivel a pap segítségért kiáltott, a köztük kitört dulakodásnak nem lett súlyosabb következménye - a pap kisebb sérüléseket szenvedett -, a helyiek értesítették a rendőrséget. A férfit vasárnap este Vácott, személyleírás alapján kapták el, és a pénz is meglett, amit magával vitt a leányvári illetőségű, 52 éves támadó, aki azonnal bíróság elé állhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×