eur:
394.94
usd:
363.47
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Krimi: igazi haramia csengetett a táti plébánosnál

Gyónási lehetőségért folyamodott Mihály atyához, aki ezért nyitott neki ajtót.

Szombat délelőtt megtámadtak egy plébánost Táton - olvasható a Police.hu oldalon és a Szemlélek.net portálon. A támadó - utóbbi portál szerint - gyónási lehetőségért jelentkezett a plébánián, a papnak pedig - mint a portál érdeklődésére elmondta - "semmi oka nem volt nem beengedni a férfit".

A Police.hu viszont azt írja, a férfi előbb pénzt kért ételre, majd miután azzal tért vissza, hogy nem volt nyitva a bolt, ételt kért, és miután azt megkapta, távoztában támadt rá a papra.

Kardos Mihályhoz a 10-es főút mellett álló épületbe sokan csengetnek be különféle kérésekkel, de a plébános sokaknak nem nyit ajtót.

Az elkövető közben azzal fenyegetőzött, hogy feldúlja az épületet és megkötözi a papot.

Kardos Mihály, miközben a támadó pénz után kutatott a plébánián, kiszaladt az épületből, a támadó utánarohant, de mivel a pap segítségért kiáltott, a köztük kitört dulakodásnak nem lett súlyosabb következménye - a pap kisebb sérüléseket szenvedett -, a helyiek értesítették a rendőrséget. A férfit vasárnap este Vácott, személyleírás alapján kapták el, és a pénz is meglett, amit magával vitt a leányvári illetőségű, 52 éves támadó, aki azonnal bíróság elé állhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×