INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

tát

plébános

gyónás

katolikus

egyház

Krimi: igazi haramia csengetett a táti plébánosnál

Infostart

Gyónási lehetőségért folyamodott Mihály atyához, aki ezért nyitott neki ajtót.

Szombat délelőtt megtámadtak egy plébánost Táton - olvasható a Police.hu oldalon és a Szemlélek.net portálon. A támadó - utóbbi portál szerint - gyónási lehetőségért jelentkezett a plébánián, a papnak pedig - mint a portál érdeklődésére elmondta - "semmi oka nem volt nem beengedni a férfit".

A Police.hu viszont azt írja, a férfi előbb pénzt kért ételre, majd miután azzal tért vissza, hogy nem volt nyitva a bolt, ételt kért, és miután azt megkapta, távoztában támadt rá a papra.

Kardos Mihályhoz a 10-es főút mellett álló épületbe sokan csengetnek be különféle kérésekkel, de a plébános sokaknak nem nyit ajtót.

Az elkövető közben azzal fenyegetőzött, hogy feldúlja az épületet és megkötözi a papot.

Kardos Mihály, miközben a támadó pénz után kutatott a plébánián, kiszaladt az épületből, a támadó utánarohant, de mivel a pap segítségért kiáltott, a köztük kitört dulakodásnak nem lett súlyosabb következménye - a pap kisebb sérüléseket szenvedett -, a helyiek értesítették a rendőrséget. A férfit vasárnap este Vácott, személyleírás alapján kapták el, és a pénz is meglett, amit magával vitt a leányvári illetőségű, 52 éves támadó, aki azonnal bíróság elé állhat.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018