INFORÁDIÓ 
2020. november 26. csütörtök
Virág

fegyveres rab

szökés

fővárosi törvényszék

Elfogták a szökött fegyveres rabot Budapesten

Infostart

Egy rab elvette egy őr fegyverét, majd túszt ejtett és megszökött a Fővárosi Törvényszékről, de a rendőrség gyorsan elfogta.

Az Index írta meg, egy büntetőügy tárgyalásán egy vádlott elvette az őr fegyverét, azt az őr fejéhez szorította, és így rohant ki az épületből. A vádlott egy autót is szerzett a meneküléshez.

A környéken nagy volt a rendőri készültség - jelentették hallgatóink.

A Fővárosi Törvényszék közleményt adott ki, amelyben azt írta, "a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről."

A Törvényszéken személyi sérülés nem történt.

A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte - közölték.

Az Indexre felkerült egy videó az üldözésről. Ezen az látszik, ahogy a menekülő rab kikerüli a rendőröket, akik rálőnek.

A Blikk azt írta: a férfi egy autóval vitette magát a Szentmihályi útig, ahol kocsit akart váltani, de az általa leállított Mercedes sofőrjét nem tudta kirángatni az autóból. Ekkor értek oda a rendőrök, mire a fegyveres férfi feléjük lőtt. A rendőrök eltalálták a rabot.

Végül a XV. kerületben,

a Nyírpalota út-Szentmihályi út kereszteződésénél kapták el.

A férfit válságos állapotban vitte kórházba a mentő.

A rendőrség még nem erősítette meg az értesüléseket.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018