eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csalók kopasztják meg a lakásvásárlókat - Vigyázzanak!

A csalók olyan fővárosi ingatlanokat kínáltak eladásra, amelyek értékesítésére nem kaptak megbízást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat M. Ferenc 49 éves és J. Éva 52 éves budapesti lakosok, valamint 65 éves komáromi társuk ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint M. Ferenc és társai ingatlanok értékesítésével foglalkozó honlapon olyan önkormányzati lakásokat hirdettek meg, amelyek értékesítésére nem kaptak megbízást. A csalók egy Budapest XIII., Váci úti irodaházban a lakások adás-vételével kapcsolatban előleget és ügyvédi költséget vettek át a tévedésbe ejtett sértettektől - írja a police.hu.

A rendőrök november 24-én irodájukban elfogták az elkövetőket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy akik sérelmére a fenti személyek hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, jelentkezzenek személyesen a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságán a 1135 Budapest, Szabolcs utca 36. szám alatt, hívják a 06-1-236-2800 telefonszámot, vagy a bűnügyi számra hivatkozva – névtelenségük megőrzése mellett – tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámon, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×