INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Tolna megyében fogtak el két pécsi pénzhamisítót

InfoRádió / MTI
Elfogtak két pécsi pénzhamisítót, miután egyikük hamis tízezressel akart fizetni a Tolna megyei Mőcsényben; az ügyben egy Veszprém megyei férfi ellen is eljárás indult - közölte a Tolnai Népújság információját megerősítve a bonyhádi rendőrkapitányság.

A két férfi hétfő délután a mőcsényi postán próbálta felhasználni a hamis pénzt, az esetről a posta vezetője értesítette a helyi körzeti megbízottat - mondta Kreiner József alezredes, a kapitányság sajtóreferense.

A gyanúsítottakat a szálkai elágazónál fogták el, összesen 38 hamis tízezrest találtak náluk. A kér férfi kihallgatása után a nyomozók eljutottak a harmadik elkövetőhöz, aki a Veszprém megyei Viden állította elő a hamis bankjegyeket. A rendőrség lefoglalta a lapolvasót (szkennert) is, amellyel a viszonylag jó minőségű hamisítványok készültek - tette hozzá az alezredes.

Tájékoztatása szerint az elkövetők összesen 70 hamis tízezrest állítottak elő, de tízmillió forintos nagyságrendben terveztek forgalomba hozni hamisított bankjegyeket. Elfogásukig néhány hamis tízezrest sikerült felhasználniuk Tolna és Baranya megyei falvakban.

A pénzhamisítók beismerő vallomást tettek és szabadlábon védekeznek - közölte Kreiner József.

A címlapról ajánljuk