Ahogy arról több cikkben is beszámoltunk életét vesztette egy férfi, aki azután halt meg, hogy alaposan bevásárolt lejárt szavatosságú ételekből.
A Bors próbált utánajárni a történéséknek. A biztonsági őrként dolgozó Csabát többen is gyászolják. A helyiek azt írják az interneten, ők úgy tudják,
leárazott grillkolbász okozhatta a bajt.
Ebben ugyanis kifejlődhet olyan baktérium, amely botulizmust okoz. Egyrészt halálos, másrészt kolbászmérgezésnek is hívják, mert bár több élelmiszerben is megtalálható, hazánkban döntő többségben a házi disznóvágás során feldolgozott termékektől lehet elkapni.
Az interneten, annak a boltnak az egyik eladója, ahol a férfi dolgozott és a leértékelt terméket vásárolta, azt írja: "Rendszeresen vásárolt 1-2 nap múlva vagy akár aznap lejáró élelmiszert, ráadásul nagyobb mennyiségben. Azt csak ő tudhatta hány nappal a lejárat után fogyasztotta el!"
Arról is írnak, hogy többen tudni vélik, a testvére nem emiatt, hanem agyvérzéssel került kórházba. Őt sikerült megmenteni.
Fotónk illusztráció.