eur:
389.77
usd:
362.79
bux:
68142.58
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Raffael Sándor elsőrendű (j, vágásban), Németh Győző másodrendű (k) és Sztojka Iván harmadrendű (b) vádlott hallgatja Kónya István bírót a Cozma-ügy határozathozatalán a Kúria tárgyalótermében 2012. október 1-jén. A Kúria részben megváltoztatta a jogerős ítéletet és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Az első- és másodrendű vádlott jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztését helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Reagált Sztojka Iván letartóztatásának hírére Marian Cozma apja

A világklasszis kézilabdázó egyik támadóját Enyingen kapta el a Készenléti Rendőrség, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt kell felelnie a hatóságok előtt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Sztojka Iván 2009-ben részt vett a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásában. A férfit 13 év fegyházra ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hónappal hamarabb kiengedték feltételesen.

A police.hu portálra felkerült közlemény szerint a rendőrök üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt folytatnak nyomozást a 37 éves enyingi férfi ellen, társai ellen pedig bűnszervezetben, üzletszerűen bűnsegédként elkövetett kerítés és kitartottság gyanúja miatt indult eljárás, ők szabadlábon védekeznek. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a 37 éves férfi nem más, mint a Marian Cozma meggyilkolása ügyében harmadrendű vádlottként elítélt Sztojka Iván.

A Blikk elérte Petre Cozmát, Marian Cozma édesapját, aki már azon is felháborodott, hogy Sztojka kiszabadult, és nincs meglepve azon sem, hogy máris megy vissza a börtönbe.

Azt kívánom, örökre maradjon a börtönben, hogy legalább másnak már ne tudjon akkora fájdalmat okozni, mint nekünk

– mondta a Blikknek az apa. Petre Cozma arról is beszélt, hogy megítélt 16 millió forint kártérítésből még mindig nem kapott semmit a család, de most már nem vár tovább, jogi útra tereli az ügyet.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×