INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

marian cozma

sztojka iván

készenléti rendőrség

Raffael Sándor elsőrendű (j, vágásban), Németh Győző másodrendű (k) és Sztojka Iván harmadrendű (b) vádlott hallgatja Kónya István bírót a Cozma-ügy határozathozatalán a Kúria tárgyalótermében 2012. október 1-jén. A Kúria részben megváltoztatta a jogerős ítéletet és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Az első- és másodrendű vádlott jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztését helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum.

Reagált Sztojka Iván letartóztatásának hírére Marian Cozma apja

Infostart

A világklasszis kézilabdázó egyik támadóját Enyingen kapta el a Készenléti Rendőrség, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt kell felelnie a hatóságok előtt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Sztojka Iván 2009-ben részt vett a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásában. A férfit 13 év fegyházra ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hónappal hamarabb kiengedték feltételesen.

A police.hu portálra felkerült közlemény szerint a rendőrök üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt folytatnak nyomozást a 37 éves enyingi férfi ellen, társai ellen pedig bűnszervezetben, üzletszerűen bűnsegédként elkövetett kerítés és kitartottság gyanúja miatt indult eljárás, ők szabadlábon védekeznek. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a 37 éves férfi nem más, mint a Marian Cozma meggyilkolása ügyében harmadrendű vádlottként elítélt Sztojka Iván.

A Blikk elérte Petre Cozmát, Marian Cozma édesapját, aki már azon is felháborodott, hogy Sztojka kiszabadult, és nincs meglepve azon sem, hogy máris megy vissza a börtönbe.

Azt kívánom, örökre maradjon a börtönben, hogy legalább másnak már ne tudjon akkora fájdalmat okozni, mint nekünk

– mondta a Blikknek az apa. Petre Cozma arról is beszélt, hogy megítélt 16 millió forint kártérítésből még mindig nem kapott semmit a család, de most már nem vár tovább, jogi útra tereli az ügyet.

Nyitókép: MTI/Beliczay László
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018