eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Friss hírek a hintabalesetben súlyosan megsérült fiúról

Friss hírek a hintabalesetben súlyosan megsérült fiúról

Jót tesz a 2017-es várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének, a 19 éves Krisztofernek, hogy hazatérhetett: édesanyja szerint fia fejlődése napról napra látszik.

2017 szeptemberében a Várpalotai Napokon menet közben kettétört egy körhinta, amelyből többen kiestek. Az édesanyja végignézte a 17 éves fia balesetét. Ő lett a tragédia legsúlyosabb sérültje, a kórházban azonnal életmentő műtétet hajtottak rajta végre, és sokáig kómában feküdt a győri Petz Aladár Kórházban. Koponyasérülése miatt kérdéses volt a felépülése.

A fiatalember kizuhant a hintából és a betonra esett. A mentősök azonnal a segítségére siettek, miközben a hinta többi utasa még az eszközön lógott. Őket a rendőrök létrával hozták le. A hinta tele volt, nyolcan ültek benne.

A súlyosan sérült fiú végül másfél év kórházi kezelés után, nemrég térhetett haza. Azóta folyton mosolyog, vidám kedélyű. Az édesanyja a Blikknek elmondta: "az orvosok mindent megtettek érte, de egy idő után már nagyon ingerszegény volt neki a kórházi környezet. Amióta újra velünk van, egész nap mosolyog. Ez nekünk is hatalmas erőt ad" – mesélte a fiú édesanyja.

"Egyedül még egyetlen pillanatig sem lehet hagyni, segítségre szorul minden téren. Még csak tolókocsival tud közlekedni, de pici támogatással már eljött a saját lábán a szobából a konyháig. Beszélni egyáltalán nem tud, most tanuljuk a betűket. Reményeim szerint hamarosan egy logopédus foglalkozik majd vele" – tette hozzá az anya.

Hibás alkatrész

A rendőrség által kirendelt szakértő megállapítása szerint a nem megfelelő anyag miatt esett szét a kalapácshinta. Az eltört alkatrész nem ugyanabból az anyagból készült, mint a többi. A Blikk úgy tudja, a fiú családja kártérítési pert indít, amint az összes rendőrségi papírt megkapták.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×