eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Új információk a várpalotai hintabalesetről

Nem a megrendelt alkatrész volt abban a kalapácshintában, amely még tavaly ősszel súlyos balesetet okozott Kaposváron. Ezt állítja a berendezés tulajdonosa, aki nemrég kapta meg a rendőrség által megbízott szakértő véleményét. A nyomozás még tart.

A tavaly szeptemberben történt balesetben súlyosan megsérült egy 18 éves fiú is, aki kirepült az ülésből. Sokáig kómában volt, jelenleg is kórházban kezelik.

A hinta tulajdonosa azt mondja, papírokkal tudja igazolni, hogy az eltört alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit ők megrendeltek. A balesetben egy 18 éves fiú súlyosan megsérült. Édesanyja azt mondja, ő több embert is felelősnek tart - derül ki a Tények riportjából.

"Az a cég, akitől vásároltuk ezt az anyagot, egy táblázat alapján igazolta a kiválasztott alkatrész anyagminőségét és terhelhetőségét. De teljesen más minőségű anyagot kaptunk, ami rendkívül szilárd és kopásálló, de rideg és törékeny. Ez okozta a balesetet" - mondta a riportban.

A kalapácshintán egy hidraulikai elem tört el, ami azokat a karokat támasztja, aminek a végén az emberek is ültek.

A súlyosan megsérült fiú anyja felelősnek tartja a hinta szerelőit, üzemeltetőit és építőit is. Ha ez a hinta rendesen lett volna megcsinálva, a fia nem lenne most "ilyen állapotban".

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×