INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

alkatrész

várpalota

hintabaleset

Új információk a várpalotai hintabalesetről

Új információk a várpalotai hintabalesetről

Infostart

Nem a megrendelt alkatrész volt abban a kalapácshintában, amely még tavaly ősszel súlyos balesetet okozott Kaposváron. Ezt állítja a berendezés tulajdonosa, aki nemrég kapta meg a rendőrség által megbízott szakértő véleményét. A nyomozás még tart.

A tavaly szeptemberben történt balesetben súlyosan megsérült egy 18 éves fiú is, aki kirepült az ülésből. Sokáig kómában volt, jelenleg is kórházban kezelik.

A hinta tulajdonosa azt mondja, papírokkal tudja igazolni, hogy az eltört alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit ők megrendeltek. A balesetben egy 18 éves fiú súlyosan megsérült. Édesanyja azt mondja, ő több embert is felelősnek tart - derül ki a Tények riportjából.

"Az a cég, akitől vásároltuk ezt az anyagot, egy táblázat alapján igazolta a kiválasztott alkatrész anyagminőségét és terhelhetőségét. De teljesen más minőségű anyagot kaptunk, ami rendkívül szilárd és kopásálló, de rideg és törékeny. Ez okozta a balesetet" - mondta a riportban.

A kalapácshintán egy hidraulikai elem tört el, ami azokat a karokat támasztja, aminek a végén az emberek is ültek.

A súlyosan megsérült fiú anyja felelősnek tartja a hinta szerelőit, üzemeltetőit és építőit is. Ha ez a hinta rendesen lett volna megcsinálva, a fia nem lenne most "ilyen állapotban".

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018