eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Magyar Nemzeti Cirkusz

Különleges hibrid állat született Budapesten

A Magyar Nemzeti Cirkusz új jövevénye egy igazi szenzáció. Zebrát vártak, de egy foltos-csíkos hibrid szamár-zebra született.

A Nemzeti Cirkusz társulata már több hete várta a kis jövevényt. Hajnalban Kenya, a zebra mama életet adott egy makk egészséges kanca csikónak. Mindenki meglepetésére a pici teste tarka, a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke, hibrid állat. Az édesapja Levente, aki egy tarka szamár - közölte az intézmény a honlapján.

– Napközben egy hatalmas kifutóban vannak együtt a Magyar Nemzeti Cirkusz állatai. Valószínűleg egyik este Levente a szomszédos kifutóból átslisszant Kenyához, és megesett a románc. Ehhez hasonló - tudomásom szerint - még nem történt Magyarországon. Számunkra az a legfontosabb, hogy a kicsiny egészséges, és nagyon örülök annak, hogy olyan jól érzik magukat az állatok társulatunknál, hogy szaporodnak – kommentálta a történteket Ifj. Richter József, aki azt is elárulta, hogy

a kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni.
(Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz)
(Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz)

A Magyar Nemzeti Cirkusznál csak az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat az állatok. Az első zebracsemetét már nagyon várták; óriási volt a meglepetés, amikor egy szamár-zebra kicsiny érkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×