eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter / Platea Magazine

Előadás közben ugrott be a nézőtéren ülő tenor, megmentve a Bohéméletet

Megmentette a londoni Királyi Operaház Bohéméletének minapi előadását Charles Castronovo amerikai tenor, aki előadás közben ugrott be Puccini Bohémélet című operájának főszerepébe.

A Mimit alakító Jekatyerina Szjurina orosz szoprán oldalán Rodolfó, a költő szerepét éneklő tenornál, Atalla Ayannál előadás közben hangszálproblémák léptek fel, és a szünetben kiderült, hogy képtelen folytatni az előadást.

A nézőtéren azonban ott ült Jekatyerina Sziurina férje, Charles Castronovo, aki felajánlotta, hogy elénekli a szerepet - adta hírül a The Guardian című brit napilap.

Castronovo igen megindítóan énekelt a színfalak mögött, miközben Ayan a színpadon játszott. Csak az előadás végén jött ki a színpadra meghajolni, farmerdzsekit viselve.

A nézőket meghatotta beugrása, néhányan meg is könnyezték - olvasható a brit lapban.

Az amerikai tenor, aki a világ vezető operaházaiban rendszeres fellépő, a londoni Királyi Operaházban már több mint tíz éve énekel, a Bohémélet Rodolfó szerepében 2006-ban debütált.

Az operavilágában nagyon ritka az ilyen beugrás, 2004-ben Ian Vayne ausztrál bariton Linzben mentette meg a Carmen előadását, amikor átvette Escamillo szerepét az első felvonásban szívrohamot kapott Lauri Vasartól. A közelmúltban a londoni Wigmore Hall egyik kisegítő ruhatárosa, Milly Forrest mentette meg az utolsó pillanatban a neves koncertterem egyik szólóestjét, a szoprán ugyanis a Királyi Zeneakadémia végzős hallgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×