INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

opera

2020.06.03. 18:09

Filmetűdökkel hajt fejet a trianoni centenárium előtt az Opera – videó

A történelmi Magyarország területe kétharmadának, és a magyar nemzetiségű lakosság csaknem egyharmadának elszakításával járó tragikus döntés fájdalmát, az együvé tartozás érzését a Himnusz, a Szózat és a Boldogasszony anyánk kezdetű katolikus népének előadásával fejezték ki az Opera együttesei, míg a Magyar Nemzeti Balett szólistái Kodály Háry János zenekari szvitjének részletére mutattak be a koreográfiát.
2019.10.01. 06:35

Elhunyt Jessye Norman

A nemzetközi operavilág amerikai sztárját, afroamerikai operaénekesnőt egy New York-i kórházban, 74 esztendősen érte a halál: vérmérgezés következtében a szervei felmondták a szolgálatot.
2019.03.23. 16:00

Fischer Iván: a katarzishoz elengedhetetlen a tragédia

Különleges operabemutatóval kezdi 2019/2020-as évadát a Budapesti Fesztiválzenekar. Monteverdi Orfeoját rendezi Fischer Iván, aki rekonstruálta az opera első változatának elveszett befejezését. Beethoven-maraton, közösségi koncertek és amerikai turné - többek közt ezeket tartogatja a következő évad a közönség és az együttes számára.
2018.10.06. 10:00

Elhunyt Montserrat Caballé

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Montserrat Caballé spanyol szoprán, a múlt század egyik legnagyobb, fellépéseinek számát tekintve egyik legaktívabb operaénekese - közölte az AFP hírügynökség és az El País című madridi lap.
2018.09.22. 20:17

Marton Éva: a versenyző személyisége a legfontosabb

Folyamatosan nő a színvonal, az idén a korábbinál is több kiváló énekes vett részt a III. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen - fogalmazott a megmérettetés névadója. Az idei verseny Galeano Salas mexikói-amerikai tenor énekes győzelmével zárult, az egyik magyar versenyző, Ádám Zsuzsanna szoprán is bekerült a legjobbak közé.
2018.09.06. 11:59

2019-ben újranyithat az Operaház, jól haladnak a munkálatok

Szakaszosan adják majd át a megújult Operaházat, a közönség a főigazgató reményei szerint jövőre birtokba veheti az Andrássy úti intézményt. Az épülő Eiffel-csarnokban januárban már bemutatót tartanak, ám addigra csak egy része lesz kész - mondta az InfoRádiónak Ókovács Szilveszter.
2018.04.08. 12:44

Krasznahorkai László két regényéből készülhet opera

Krasznahorkai László két regényével kapcsolatban is úgy érzi Eötvös Péter, hogy érdemes volna operát komponálni belőle. A zeneszerző azt mondja: ez lehet az első magyar nyelvű operája. A Három nővér című első operáját éppen húsz évvel a lyoni ősbemutató után márciusban tűzte műsorára a Buenos Aires-i Teatro Colon, ősszel pedig a frankfurti operában mutatják be.
2018.02.11. 15:13

Rost Andrea: „Nem jó, hanem hiteles akarok lenni”

Közös anya-lánya koncertre készül Rost Andrea operaénekes és Harazdy Eszter, aki szintén ezt a pályát választotta, ám elektronikus zenei hangzással kísérletezik. A művésznő gyermekkori álmáról is mesélt az InfoRádiónak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018