eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Megmarta a kígyója, és még vádat is emelnek ellene

Megmarta a kígyója, és még vádat is emelnek ellene

Veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegésének vétsége miatt bíróság elé állította az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azt a férfit, akit idén júliusban otthonában etetés közben harapott meg egy általa nevelt texasi csörgőkígyó - tudatta a Heves Megyei Főügyészség.

A 60 éves vádlott hosszabb idő óta tartott különböző egzotikus állatokat - köztük hüllőket is - felsőtárkányi lakásán, ahol egy hátsó teraszról nyíló helyiségben üvegterráriumokat rendezett be kígyói számára. Ezekben összesen tizenegy texasi csörgőkígyó élt, melyeket a hüllők életével foglalkozó szakember rendszeresen gondozott, etetett.

A kígyók lakhelyéül szolgáló kamra bejárata fölé a vádlott „ZOO” feliratot helyezett el, az ajtóra pedig figyelmeztető feliratot ragasztott, ami az illetéktelen behatolást volt hivatva meggátolni.

2017. július 20-án a férfi kórházba került, mivel az esti órákban etetés közben a kezén megmarta az egyik csörgőkígyó, ami miatt sürgősséggel ellenszérumot kellett beadni neki. Ennek az esetnek a kapcsán szereztek tudomást a hatóságok az engedély nélkül tartott, különösen veszélyesnek minősülő állatokról, melyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezés szerint kizárólag állatkertben, illetve cirkuszi menazsériában lettek volna tarthatók, megfelelő körülmények között.

A vádlottnál tartott házkutatás során a természetvédelmi hatóság lefoglalta, majd elszállította a hüllőket.

A férfi ellen nyomozás indult, melynek befejeztével őt a járási ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A bíróság - az enyhítő körülményekre figyelemmel - az ügyészség által indítványozott pénzbüntetésnél enyhébb joghátrány alkalmazását is elegendőnek ítélte az elkövetővel szemben, akit egy évre próbára bocsátott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×