eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Nincs vége  a veszélynek, még mindig érvényes a felhőszakadás miatti riasztás

Nincs vége a veszélynek, még mindig érvényes a felhőszakadás miatti riasztás

Hétfőre is elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat - számolt be a katasztrófavédelem honlapja.

Az ország nagy részén

rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

A riasztások által érintett területeket, járásokat a katasztrófavédelem honlapján elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Viharkárok

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

A legsúlyosabban Orosházát érintette a vihar, ott huszonöt házban keletkezett kár. A városban - ahol a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa - még reggel is folytak a helyreállítási munkálatok.

Az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is ledőlt. Törökbálinton villámcsapás rongálta meg egy ház tetőszerkezetét.

A tűzoltókat legtöbbször fakidőlések miatt riasztották.

Békés megyében hétfő reggel még 2600 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Ennek oka, hogy több helyen a heves szél miatt fák dőltek a villanyvezetékre.

Püspökladányban két ház lakhatatlanná vált, az ott élő hat ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Milyen idő lesz a következő öt napban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Budapest térségében napközben már felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északkeleti szél gyakran megélénkül.

A hőmérséklet délután 24, 25, késő estre 19, 20 fok körül alakul.

Az elkövetkező napokban gomolyfelhős, napos időre van kilátás, csupán néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Visszatér a hőség, a kánikula. Pénteken, illetve szombaton több lesz felettünk a felhő és több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Akkor az északi, északnyugati szél is sokfelé megerősödik. Előbb a Dunántúlon, majd országszerte felfrissül a levegő.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×