eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vizsgálja a Közlekedésbiztonsági Szervezet a kisrepülő balesetét

Megkezdte a nyíregyházi vitorlázórepülőgép-baleset vizsgálatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Közlekedésbiztonsági Szervezet - közölte a tárca. A balesetben a pilóta életét vesztette, más nem sérült meg.

Az NFM tájékoztatása szerint a szakmai vizsgálat nem a vétkesség vagy a felelősség megállapítására irányul, célja a baleset okainak feltárása, a későbbi hasonló események megelőzése. Arról, hogy meddig tart a vizsgálat, egyelőre nem volt információja a tárcának.

A vitorlázó repülőgép szombaton, kora délután zuhant le Nyíregyházán, egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében. A roncsok a Tokaj felé, illetve a repülőtérre vezető, forgalmas Rákóczi utcától húsz-harminc méterre, a telephely udvarában szóródtak szét - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a motor nélküli repülőgépet vezető pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Az MTI információi szerint a balesetben egy 48 éves püspökladányi férfi vesztette életét, aki a Nyíregyházi Légisport Egyesület tagja volt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×