eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egy kiló kokainnal a gyomrában érkezett Budapestre a drogfutár

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a 30 éves, bissau-guineai állampolgárságú férfi ellen, aki a vád szerint egy ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint egy kilogramm kokaint hozott be Magyarországra.

A vádirat szerint a vádlott tavaly év elején került kapcsolatba egy Görögországban élő, egyelőre még nem azonosított személlyel, aki rávette az anyagi nehézségekkel küzdő férfit arra, hogy 5000 euróért, kapszulákban lenyelve, kokaint szállítson Dubajból Budapestre.

A vádlott társa utasításai alapján 2016 májusában repülőgéppel Dubajba utazott, ahol átvett 110 darab, összesen mintegy 1,1 kilogramm kokaint tartalmazó kapszulát. Másnap hajnalban egy dubaji szállodai szobában lenyelte a kapszulákat, majd egy a reggeli órákban induló járattal Budapestre utazott.

A futár május 9-én érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan taxival egy VIII. kerületi hotelhez ment azért, hogy ott a kapszulákat a szervezetéből kiürítse, majd azokat a megbízás szerint átadja egy harmadik személynek. Amikor a szálloda előtt kiszállt a taxiból, a nyomozók elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×