eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csütörtöktől itt ne próbáljon parkolni Budapesten

Kivitelezési munkák miatt nem lehet parkolni január 12-étől a Pesti alsó rakpart Dráva utca és Margit híd közötti szakaszán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Megkezdődik 2017. január 12-étől a Pesti rakpart fejlesztése projekt következő üteme a déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között. Az eddigi forgalmi rend még nem változik, az autósok észak-dél irányban egy sávon haladhatnak. Parkolni azonban már nem lehet az alsó rakpart ezen szakaszán a munkálatok ideje alatt, várhatóan május végéig - áll a BKK tájékoztatásában.

A BKK közlése szerint a Budapest Főváros Önkormányzatának célja a budapesti rakpartok komplex közterületi megújítása, a Duna-partok élhetőségének javítása. A projekt a 2017. évi FINA vizes világbajnokságra időzítve a Margit híd és az Árpád híd közötti partszakasz rendezését tűzte ki célul, csatlakozva a világbajnokságnak helyszínt adó Dagály Fürdő környezetében megvalósuló sétány kialakításához. A Kossuth Lajos tér és a Margit híd közötti szakaszt a világbajnokság után újítják meg. A tervezett gyalogos sétány és az északi szakasz új kerékpárútja biztosítja a közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot a Dagály Fürdő és a belváros között - írta a BKK.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×